Klimaatregeling

Een goede ventilatie in publieksruimten is een belangrijk vereiste.
In deze coronatijd krijgen wij -begrijpelijk- van gebruikers vragen hoe de klimaatregeling van het Denksportcentrum werkt. Graag leggen wij dat uit.

Het Denksportcentrum is uitgerust met een luchtbehandelingssysteem, bestaande uit twee componenten: luchtverversing en airco.
Luchtverversing zuigt verse buitenlucht via filters aan en deze lucht wordt via de roosters in de plafonds de speelzalen in geblazen. Daardoor ontstaat geringe overdruk in de zalen. Die overdruk wordt weer afgevoerd. Dat gebeurt via een mechanische afzuiging in het bargedeelte (lucht wordt daar afgezogen en naar buiten geblazen) maar ook via de naden, kieren, deuren en plafonds van het gebouw.
Luchtverversing wordt helemaal automatisch gereguleerd met behulp van zuurstof/co2-meters in elke zaal.

Daarnaast zijn de grote zalen en het bargedeelte uitgerust met een airco die op warme zomerdagen wordt benut om de lucht enkele graden te koelen. De airco zuigt de lucht uit de zalen, koelt deze en blaast de lucht weer terug in de zaal. Dit koelen gebeurt dan naast het continue verversen van de lucht via het luchtverversingssysteem.

De filters van het ventilatiesysteem en de airco worden regelmatig vervangen. Periodiek worden de leidingen met camera's gecontroleerd en standaard gereinigd hoewel ze altijd schoon blijken.
In juni vindt het reguliere onderhoud van het systeem plaats.

jan heeft een goede vangst gedaan